[Kibeszélő] 6×15 – Across The Sea

A kommentekben TILOS a spoilerezés!! Legyetek szívesek ezt figyelembe venni, ha hozzá akartok szólni a témához, ami egyértelműen az adott rész kibeszélése. Aki a durvább spoilereket szeretné kibeszélni az IDE és IDE nézzen be. Az azokhoz tartozó szabályokat nagyon szigorúan be kell tartani – onnan semmi ne szivárogjon át másik bejegyzés kommentjeibe!!

Cím: 6×15 – Arcoss The Sea
Centrikus-karakter: Jacob/MIB-centrikus
Írta: Carlton Cuse & Damon Lindelof
Rendezte: Tucker Gates
Főszereplők:

 • Naveen Andrews -mint- Sayid
 • Nestor Carbonell -mint- Richard Alpert
 • Emilie de Ravin -mint- Claire
 • Michael Emerson -mint- Ben
 • Jeff Fahey -mint- Frank Lapidus
 • Matthew Fox -mint- Jack
 • Jorge Garcia -mint- Hurley
 • Josh Holloway -mint- Sawyer
 • Daniel Dae Kim -mint- Jin
 • Yunjin Kim -mint- Sun
 • Ken Leung -mint- Miles
 • Evangeline Lilly -mint- Kate
 • Terry O’Quinn -mint- Locke
 • Zuleikha Robinson -mint- Ilana

Vendégszereplők:

 • Mark Pellegrino -mint- Jacob
 • Titus Welliver -mint- férfi feketében
 • Allison Janney -mint- nő
 • Kenton Duty -mint- tinédzser fiú
 • Ryan Bradford -mint- fiú feketében
 • Lela Loren -mint- Claudia
 • Ivo Nandi -mint- legidősebb vadász

~ Szerző: joshjb - 2010/05/11.

224 hozzászólás to “[Kibeszélő] 6×15 – Across The Sea”

 1. ú hát érdekes rész volt az biztos, sok mindent megtudtunk, de a teljes magyarázatra kellett volna egy dupla rész
  ugye annyit tudunk, hogy van ez a forrás, amibe Jacob belökte MIB testét (mert ugye úgy tűnt előtte meg is halt a fejsérülésbe) és ekkor elszabadult Smokey, az öcsi viszont halott volt, tehát a kettő nem teljesen ugyanaz, úgy tűnik Smokey csak MIB alakját is felveszi
  az mondjuk jó kérdés, hogy igazi anyu vajon szigeten ragadt szellem volt, vagy az a gonoszság vagy nem tudom mi, ami smokeyt teremtette
  remélem Flocke-tól többet tudunk még meg a történetből, vagy éppen szellem Jacobtól

 2. ZSeniálisnak tartom ezt a részt. NAgyon érdekelt ami történt. NAgyon tetszett! 🙂

 3. áá de várom…mindjárt nézem…és azt is megálltam most h bármit is elolvassak innen 😀
  1ébként torrenten a kommentekbe belinkelték a magyar feliratot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://www.tvsubtitles.net/subtitle-128272.html

  ennél szebb dologra nem is ébredhetnék 😀

 4. LETÖLTÉSI LINK:
  http://mammutmail.com/download_do.php?sid=f31d691304058f9120ae7fbfece3c6eb&file_name=lost.0615.hdtv.xvid_notv.avi

 5. már promo is van. jaj gyerekek másfél hét és no more lost. 😦

 6. Hát ez gyenge volt… 😦

 7. Mi volt benne gyenge?

  Illetve mi volt gyenge? A mostani rész vagy a 6×16 promója?

 8. ezt a részt én is gyengének éreztem 1 kicsit :S főleg a várakozások miatt…
  sokmindenre nem igazán kaptunk választ sztem 😦
  (1ébként meg kvára idegesít h MIB-nek nincs rendes neve 😀 )

 9. A promo miatt nem aggódok, mondták is hogy nincs már több új jelenet a finálé előtt, se az előzetesekben, se máshol.
  A rész volt baromi gyenge. El lehetett nézni, nem untam magam rajta, de minden egyes jelenettől többet vártam. Nem sikerült sokmindent megmagyarázni, és amire választ is kaptam, attól sem voltam elájulva. Nem voltak nagy húzások a rész alatt sajnos. A finálé előtt nem egy karakterdrámára számítottam, hanem egy kicsit erősebb részre.

  • Hát szerintem akkor innentől már ne nézd a hátralévő részeket, mert semmi izgalmast nem találsz majd benne. Nem lesznek új szereplők, nem lesznek igazán nagy fordulatok, és mint már sokan leírták előttem lesznek olyan dolgok amik nem lesznek megmagyarázva idő vagy hely hiánya miatt.
   Ha egy jó könyvet figyelmesen olvasol (ha szoktál), ott is a vége felé már sejted hogy mi is lesz a vége. De azért az ember befejezi a könyvet, mert kíváncsi, hogy az író miképpen teszi fel az i-re a pontot!
   És ezt nem azért írtam le mert mindenképpen beléd akarok kötni, hanem azért mert úgy gondolom hogy ha lekötött téged meg nagyon sokunkat idáig, akkor a végét nem fogják elcseszni ez biztos. Van épp elég elrontott sorozat amerikai és magyar egyaránt, ezért Én személy szerint a legnagyobb tisztelettel és várakozással várom a végkifejletet.
   Egyébként ha jól emlékszem pont azért vetődött fel két mozi film ötlete is a LOST kapcsán, mert van mit megmagyarázni.

 10. Miért ne nézném? Tuti h izgalmas lesz.
  Minek lennének új szereplők? Ebben a részben sem az volt a gondom, hogy nem voltak új szereplők, és örülök is h nem lesznek, mi a fenének? Engem csak egy jó befejezés érdekel.
  Azt hittem ez a rész arról fog szólni, hogy elmondanak benne egyetmást Jacobról és MIB-ről, kicsit több mitológiát, varázslatot, nem várt fordulatokat tesznek bele.
  Én is nagyon várom a végkifejletet, mert az egyik legjobb sorozat amit életemben láttam. Tudom, hogy a finálé nem a magyaráztaokról fog szólni, hanem pörögni fog, mint állat, plusz lesz egy szép lezárás, pont ezért bíztam ebben a részben, hogy itt majd megtudunk pár választ, ami a fináléba nem férhet bele. Ezért írtam, hogy gyenge rész volt. A vége előtt szertem nem egy ilyet kellett volna összedobni.

 11. Szerintem meg így volt tökéletes. Engem lenyűgöz ez az egész… és a mai rész megerősítette bennem, amit a 2. évad óta sejtettem…. itt nem a karakterek az igazán fontosak (persze marha fontosak azok is, hiszen egy karakterközpontú drámáról van szó) hanem a sziget szívének “energiája” a ‘fehér manna’ Ami Ben kerékforgatásánál működésbe lépett, amit a Dharma megfúrt a 70-es években, aminek az energiáját 108 percenként vissza kellett fogni a Hattyú állomáson a számok beütésével, ami véleményem szerint a “szellemjelenéseket és látomásokat” is okozza… valamint a gyors gyógyulást. (És amit láthattunk a MAI részben is… ami MIB-el történt, mikor kapcsolatba került a ‘fehér mannával’

  Az egész LOST rejtély erre a különös mannára épül. Jól sejtettem.

 12. Nekem is hiány érzetem van. Szép és szomorú rész volt, de kevés. Egyébként a darkufón is a középmezőny alatt szerepelt annak ellenére, hogy az évad egyik legjobb részének ígérték…

 13. Engem momentán nem érdekel sem a DarkUFO sem más véleménye… Én jól szórakoztam? Jól! Más nem számít.

 14. Igazából…ez egyre szarabb. Ez a rész, ahogyan már a Ab aeterno is tele volt alapvető drámai elemekkel (klisékkel). A töltelék meg egyszerűen annyira sz*r volt, hogy az már fáj :). Nem hiszem el, hogy így kell befejezni azt amit az első öt évadban felépítettek. Ez így gyenge. Nagyon gyenge.

 15. Szzerintem karaj részvolt, csak pár kérdésre még mindig nemkaptunk választ, legalább kiderül hogy ki volt ádám és éva. Mindenesetre 10/10 es rész, majdnem olyan jo volt mint a 9 edik 😉

 16. Tényleg rohadt szer volt… ekkora egy fos sorozatot. A hátralévő részeket már meg sem nézem mert minek? Az is szar lesz 100%

 17. MIB célja már sejthető akkor.. először Jacobot tette el láb alól, gondolva azt ha megöli a sziget védelmezőjét kijut a szigetről, mivel ez nem történt meg, elkezdte levadászni az összes többi jelöltet akik Jacob helyét vennék majd át.. gondolva ismét azt, hogy így kijut a szigetről… Szó se volt itt repülőről meg tenegeralatjáróról.. (ahogy láthattuk a 14részben) Kérdés persze kilehet az utód aki megállítja őt? Jack? Bár azis kiderült igazából MIB nem rossz ember, illetve nem volt az.. csak elakarja hagyni végre a szigetet, bíztos nem azért hogy mindenkit megöljön majd máshol is.. Csak gyerekkori célja hogy végre elmehessen ahova őis tartozik..

  • Sőt az alapján, ahogy az “anyja” viselkedett, és amilyen világképet és célokat “örökölt” Jacob, valójában nem a MIB pusztítaná el a világot, ha kijutna a szigetről, hanem Jacob.
   (A kijutást vélhetően nem úgy kell érteni, hogy kilátogat megsimizni Kate buksiját, vagy efféle, hanem végleges kijutásként, amit megtiltott nekik / megakadályozott az “anyjuk”.)

 18. Egyrészt egyet értek azokkal, akik szerint a 6. évad messze a leggyengébb a sorozat évadai közül. Valahogy olyan benyomásom van, úgy készül, hogy aki eddig követte, az már úgyis követni fogja, történhet bármi – akár az is, hogy gyakorlatilag semmire sem kapunk választ (időben aligha férne bele a hátralévő epizódokba, a 6. évad pedig eddig szinte semmit sem válaszolt meg). Mivel magam is így vagyok, végül is ez a módszer működik – csak csalódás az előző évadokkal összevetve.

  Másfelől meg hajrá MIB! 😉 (A Jacob-ot játszó színész, és maga a karakter is elég ellenszenves volt számomra eddig is valamiért, ez a rész pedig újabb indoklásul szolgált Jacob ellenében.)

 19. Szerintem a legjobb évadok 4. 5. és 6. évad. De nyilván ez úgy alakul ahány ember vannak persze egyező és ellentétes vélemények. Azért mert szerinted harmadik eva és még esetleg néhány ember szerint a 6. a leggyengébb évad még ez nem feltétlenül van így… max számotokra van így!

  • Így van, ezeket gondosan oda is írom (szerintem, akik szerint, stb).
   Továbbá nem feltétlenül nem ez a leggyengébb évad, attól, hogy néhány ember szerint nem az, max számukra nem. 🙂

 20. ne essék félreértés a Lost az 1ik kedvenc sorozatom, és nagyon várom a finálét, szerintem biztosan jó lesz….egyszerűen nem lehet rossz 😀
  DE ebben a részben nagy csalódás nekem. hogy a beígért válaszok helyett/mellett (bár azért 1-2 dolog kiderült) megint 1 csomó kérdés és rejtély merült fel

 21. Na ez érdekesen jött ki…

  “De nyilván ez úgy alakul ahány ember vannak persze egyező és ellentétes vélemények.”

  Pontosabban:

  De nyilván ezek a vélemények úgy alakulnak ahány ember van. Persze vannak egyező és ellentétes vélemények.

  Na így akartam írni 🙂

 22. ja, meg am hajrá MIB!!! 😀 az ő helyében énis bekattantam vna…1etértek vele h leszúrta a nőt

  • halott szóval hiába hajrázol..nem láttad a testét miután a füst kijött?

 23. Hát ettől többre számítottam! Kaptunk 3 választ!
  Ki volt Ádám és Éva , akiket Locke említett!
  Hogy készült a kerék!
  Meg Jacobék hogy kerültek ide és hogy testvérek voltak!
  Ez sztem nagyon kevés!
  Jönnek itt a fénnyel,H a sziget forrása védelmezni kell? mitől? ki ne aludjon?:D
  Én nem értem? Azt mondták ,hogy megválaszolnak sok mindent ebben az évadban? Hát nekem ez eddig kevés!
  Apró kérdéseket válaszoltak meg nagyjából azt is úgy ahogy!
  Remélem a fináléba sok mindenre választ kapunk mert ez így nekem elvesz az élvezhetőségből! Hát egyben igaza volt Carltonnak meg Lindelofnak ,hogy sokaknak nem fog tetszeni ez a fajta befejezés mód! Én is így vagyok ezzel!

 24. Én sohasem bíztam abban, hogy minden egyes apróbb kérdésre választ kapunk. Illetve, hogy a válasz következtében felmerülő új kérdések is választ kapnak mind egy szálig… az a baj, hogy aki ebben bízott az kegyetlenül durvát fog csalódni a LOST-ban.

  Ugyanis elvileg már fel kellett tűnni, hogy a LOST védjegye az, hogy a megválaszolt kérdések után minimum 2 új kérdés születik. Ez már nem is lehetne másképpen, és (!!szerintem!!) ez adja meg (többek között) a LOST igazi sava-borsát.

  Én sosem vártam el, hogy minden egyes létező kérdésre választ kapjunk. Sőt rettenetesen durvát mondok, elsősorban nem is a válaszok érdekelnek, hanem a sztori.. maga a dráma… és hogy én jól szórakozzam rajta. Ezt pedig halmozottan meg is kapom … méghozzá úgy, ahogy azelőtt soha egyetlen sorozat sem volt képes megadni… és ki tudja, hogy mikor jön majd olyan sorozat, ami egyáltalán felnő odáig, hogy felvegye a LOST-al a versenyt.

  • Azért van még 1-2 súlyos sorozat. 😉

  • te Béla egyszer azt írod hogy nem nézed tovább másszor meg hogy senki sem veheti fel a versenyt a LOST-tal
   dönts már el mikor mi a véleményed!

 25. De az egész kezd nagyon zavart lenni. Mib évaszázadok óta csak kiakar jutni. Méghozzá úgy tűnik a kerékkel. Akkor mi a francért nem ment ki már mondjuk Christian képében? Miért épp Locke-ot küldte ki? És most is mi a fenéért bíbelődik a jelöltekkel? Miért nem megy ki csakúgy? Vagy új szabályokat alkotott Jacob, hogy csak akkor mehet ki, ha mindet megöli? De ez valahol már kezd siralmas lenni…

 26. Majd május 23-án kiderül mennyire lesz siralmas. Egyet biztosra tudok… egyeseknek valóban az lesz, mert mindenkinek úgy sem fog tetszeni a végkifejlet, melynek jeleni már egy ideje így is látszanak.

  A gond csak ott kezdődik (tapasztaltam már ilyet mással kapcsolatban) hogyha valaki(k)nek nem tetszik valami vagy csalódik benne de esetleg más(ok) nem, sőt, akkor az egyik tábor hülyének nézi a másikat a véleménye miatt és viszont… ami sokkal nagyobb baromság és butaság mint maga a LOST.

 27. jeleni=jelei

  • Én imádom a Lost-ot, de be kell látni, hogy a válaszok egy része gagyi és többet is ki lehetett volna hozni ebből a részből is. De én még reménykedek, hogy a vége megfelelő lesz az ízlésemnek.

 28. Lehet, hogy a válaszok egy része gagyi… (számomra nem… bár részemről annyira kedves a LOST a szívemnek, hogy a gagyi válaszok is tetszenek és abszolút elfogadom őket… tudom naiv hülye gyerek vagyok.. de ez az én bajom, vállalom!)

  … de azért lássunk már túl az orrunknál. Mit tett le a LOST 6 év alatt az asztalra. Komolyan ilyen szinten összetett, minden mindennel összefüggő zseniális történetet meg a büdös életben nem láttam vagy hallottam… (eltekintve az olykor “gagyi” vélaszoktól, vagy ha tetszik azokkal együtt!!!!!!) és a LOST után a nyakamat rá, hogy jó ideig még csak hasonló sem lesz, nem hogy jobb.

  • Így igaz, a LOST, a történetvezetésével minden idők legzseniálisabb televíziós produkciója marad.

  • Csak ismételni tudom magam: azért van még 1-2 súlyos sorozat. 😉

   • Pl. nekem nagy kedvencem a Doctor Who ! 1963 óra fut. Azért az sem gyenge… (Bár műfajilag nem lehet összehasonlítani a LOST-al)

 29. Én inkább úgy fogalmazok, hogy a rész szerkezete jó volt, tetszett, de most nem ilyet kellett volna. Egy ilyen felépítésű drámai rész simán befért volna az előző évadokba, de a finálé előtt nem ez kell. Hanem egy jóval kielégítőbb.

  ÉS MOST AKKOR én vagyok hülye, vagy mi van?
  MIB meghalt, csontvázát megtalálták. Nem ő a füst. A füst egy külön cucc. FüstLocke azt mondta, hogy voltak régen érzései meg anyja, meg minden, de füstLocke nem egyenlő MIB. Két külön dolog a kettő, nem???

 30. Van és nem is csak 1-2. De SZÁMOMRA! egyik sem ér fel a LOST-hoz, nem hogy versenyezzen vele.

  • Persze, mindannyian mások vagyunk, eltérő ízléssel. (Nem, én nem! 🙂 )
   És a Lost nálam is benne van a legjobb 5-ben.

 31. A barlangban, mikor érintkezett MIB teste a fénnyel… én úgy gondolom, hogy a lelkéből kiszakadt a bosszúálló, hazajutni akaró része. Valamilyen formában “eggyé vált” szerintem azzal a fehér mannával (legalábbis a füsttéválós, alakváltós, “halhatatlan” állapotot mindenképpen a fehér mannától kapta.) Tehát tulajdonképpen a mostani füstös MIB is MIB, csak máshogy.

 32. 6×16 sneak peek 1:
  hxxp://www.youtube.com/watch?v=vcElsT1oL14

 33. Nem tudom, nekem voltak-e túl nagyok az elvárásaim, vagy mi van, de ez a rész ahhoz képest, amit ígért, és amilyennek lennie kellett volna a beharangozók alapján…

  Hát elképesztően soványka…

  Gyakorlatilag SEMMI nem derült ki belőle – ami mégis, az gyakorlatilag csakis apró részletinformációnak számít, ami így az utolsó és mindent eldöntő finálé előtt finoman szólva meglehetősen nehézkes dramaturgiai fogásnak, triviálisan viszont – nem tudok szebben fogalmazni – parasztvakításnak számít ilyen közel a célegyeneshez.

  Őszintén: engem most nem Ádám és Éva érdekelt volna (amely rejtély megoldását egyébként úgy tálalták, mintha valamiféle elképesztő és korszakalkotó cliffhanger lett volna), hanem bizony kőkemény és Lostra jellemzően ütős válaszok.

  Az, hogy ez a rész a sziget igencsak ősi múltjáig ment vissza, elképesztő mennyiségű rejtély megoldására lett volna ürügy: milyen civilizációk fordultak meg régen a szigeten, mit kerestek ott (még az sem derült ki, hogy Jacobék mifélék és honnan jöttek!), hogy tulajdonképpen hogyan jutott Jacob és Füstifecske a maga-maga kis hatalmához, hallhatatlanságához, isteni mivoltához. Hogy mik is pontosan azok az energiamezők, amelyek befolyásolják a sziget energiáit, egész pontosan miért kezd el utazgatni az időben a sziget, hogy ha elfordítják a kereket. N

  Nekem erről a részről az jutott eszembe, hogy mennyi ziccert hagytak ki az ötödik évadban is, mikor visszamentek a hetvenes években. Gyakorlatilag mindent, azaz mindent megtudhattunk volna a Dharmáról és Hanso-ékról, no meg, hogy mi közük a szigethez, de ehhez képest nem sok konkrétumot tudtunk meg.

  Viszont ott nem zavart, mert annyira élveztem az egész eseménysor dinamikáját és a történet elképesztő, már-már eszement hangulatát.

  No meg ott volt mentségnek az, hogy majd a 6. évadban…

  De most már végéhez közeledik a hatodik évad, annyi mindenre nem kaptunk választ, hogy az már hihetetlen, és most még itt ez a rész, ami gyakorlatilag arról szólt volna, hogy végre komolyan kiderülhessen jó pár dolog, és végül nagyon nem arról szólt.

  Más szituációban, vagy egy korábbi évadban megvesztem volna ezért az epizódért, de most már nagyon a végén vagyunk az egésznek és én már nagyon fel vagyok csigázva.

  Igen, vérben forognak a szemeim és egzaltáltan ordítok, hogy most már aztán tényleg VÁLASZOKAT AKAROK!!!!

  PS:

  Hozzátenném még:

  1. Ha van sorozat ami átformálta az életemet, az a Lost. Minden idők egyik legzseniálisabb televíziós produkciója, és minden bizonnyal az is marad örökre – én pedig maradok is a fináléig, akárhogy is lesz, hiszen EZT képtelenség abbahagyni, DE

  2. Ha a finálé ezek után nem fogja számomra azt a dramaturgiai élményt nyújtani (no persze minimum!), ami kb. a Fűrész 1-nek vagy a Memento-nak a végét jellemezte (és ezen kívül eddig még egyetlen sorozatot sem): vagyis azt a “minden tökéletesen egybevág és egyben a rejtett összefüggések is napvilágra kerültek”-fílinget, akkor ki kell majd jelentenem, hogy minden zsenialitása ellenére a Lost nekem nagyon keveset adott…

  (Azt hiszem, ezzel nem leszek egyedül…)

  • egyetértek
   még annyi, h sztem Jacob akkor lett halhatatlan amikor lehúzta azt a felest amit a mostohaanyja adott neki, és sztem ő is halhatatlan volt, mert megköszönte MIB-nek h megölte

   (meg vhol az is be volt ígérve h látni fogjuk h épült a szobor:()

 34. Szó szerint ezt gondolom én is! Ott voltak a készítők kezében a ziccerek és egy labdát sem tudtak leütni, ez azért fáj:-(
  Még én is bízom a végkifejletben, én 5 éve ezzel a sztorival kelek fekszem, szinte még a hosszú szüneteken is nap mint nap kattogtam, elmélkedtem, életem részévé váltak a túlélőink, nem akarok csalódni!

  • Nem fogunk csalódni, nyugi.

   (Legalábbis ez eddig a részig bennem nem igazán vetődött fel…

   Ismétlem: EDDIG A RÉSZIG…)

 35. MIB az nem Jacob testvére! Az meghalt, a füst csak felvette az alakját mert bement abba a barlangba ahol afény volt. Azért nem szabadott lemenni a barlangba sose senkinek mert akkor kiszabadul a füst. És amikor beledobta Jacob akkor azt hitte hogy kikerül a szigetről a testvére ha oda bemegy, mert azt hitte őis hogy az a kiút a szigetről, de nem oda volt bezárva a füst. És mivel bekerült oda egy ” test ” Jacob testvéré, igy felvehette az alakját és kijöhetett onnan. Szóval állocke nem jacob tetvére hanem a füst, csak felvette az alakját mivel bekerült a barlangba.

 36. Kiegészítés:

  1. És ha még azt is megtudtuk volna ebből a részből, hogy kik a templomosok, mi a templom és mit keres ez az egész imponáló, stílusát tekintve leginkább khmer-jellegűnek mondható épületkomplexum a szigeten, az sem lett volna egy utolsó dolog.

  2. Annyit módosítanék a 6×15-ről alkotott véleményemen, hogy a sorozat egy korábbi, kevésbé kitűntetett dramaturgiai pontján ez egy olyan 7,5-8-as epizód lett volna.

  Jó, erős drámai rész – de nem a legerősebb hangulattal és kifejezetten kevés infóval – no meg igencsak közepes minőségű zárással.

  3. Még egy érdekesség. Ha “Ádám és Éva” közül Ádám Füstifecske, akkor hogy van az, hogy miközben a teste az eltelt két ezer év alatt nem bomlott le teljesen, és, hogy szűk kétezer évvel az itt prezentált események után, a Fekete Szikla érkezésekor, vagyis a 19. században is régi alakjában somfordált Jacob körül az 5. évad fináléjában.

  Vagy ez így már nagyon erőltetett kérdésfelvetés?

 37. Azért volt ott a testvér alakjában, mert a füst azt ette fel, de úgy mint Locke esetében, az eredeti teste holt maradt, csak az alakját vette fel.

  Engem is nagyon érdekelne, hogy kik építették a teplomot meg afüstről szóló rajzokat… minden bizonnyal azt egyiptomiak… szerintem valami módon a fináléban ez is kifog derülni… szerintem a legjobb élményt úgyis az fogja nyújtani…. hát reméljük. Az az igazság h a mitológiai részére a Lostnak sokkal inkább kíváncsi vagyok, mint magára a túlélő-Candidate történetre.

 38. Sőt, új kérdés:

  Miért beszéltek latinul Jacob és MIB anyjai? (Mármint az igazi és a gyilkosa).

  Amennyiben az óegyiptomiakhoz köthető a templom, a szobor és társai, és ez utóbbiak még nem léteztek mikor az egyik anya megölte a másik anyát, akkor vajon honnan ismert két a világból véletlenül odakerült ember egy olyan nyelvet, amely 4-500 év múlva alakul ki? (Sőt nem csak kettő, valószínűleg az igazi anya társai is latinul beszéltek.)

  (Az epizód valamikor az ie 500. év előtt játszódhat kb, de ez az előtt akár évezredeket is jelenthet. Úgyhogy nem szűk kétezer, hanem inkább szűk háromezer évről, vagy még többről lehet szó.)

  • a latin nyelv Krisztus előtt már bőven beszélt nyelv volt. a rómaiak is latinul beszéltek.

  • többiek alapszabály (lehet innentől kellet latinul beszélni mindenkinek akit a szigetre hoztak)

 39. vette*

 40. hát ez télleg jó kérdés. remélem nem tudható bele egy bakiba ez, mert az elég gáz lenne… Claudia és a társai szerintem rómaiak lehettek, egyrészt a csaj ruhájából, másrészt a latint a római birodalom használta.
  Én úgy képzeltem, hogy már ezek az egyiptomi építmények megvoltak, mikor ze játszódik, csak esetleg nem mutatták őket. Elképzelhető h a mostoha anyjuk is tudott egyiptomiul. Bár ki tudja… ezek csak felvetések.

 41. nagyon vártam ezt a részt..már csak a beharangozó miatt is.azt figyelembe véve h NINCS TÖBB évad..azaz nincs még 17 rész,amiben “finoman adagolva” megoldódhattak volna dolgok,megválaszolhattak volna kérdéseket,ez a hajó elment..EZ volt AZ A Rész,amihez úgy ültem le,hogy: na most vagy soha!.. nem hiszem h a fináléban már kérdések megválaszolásával fognak bajlódni..kár érte..15% esélyt adok kb annak,hogy a finálé jó lesz és nem csak egy: ” na zárjuk már le valahogy” imádom a Lostot,mindig is szerettem,de ez a rész lássuk be egy vicc volt..szerintem nem vagyok egyedül azzal,ha azt mondom,hogy most már lövésem sincs arról,hogy valójában kicsoda vagy micsoda is Flocke! HAT ÉVADOT kellett arra várni,hogy megtudjuk két rothadó holttest eredetét?! De az h most a füst az micsoda, vagy hogy mi az hogy iszok egy kupából és én leszek a sziget őrzője..FLOCKE széttörte az üveget az Ab Aeterno-ban..akkor most mi van..? szeretem és szerettem ezt a sorozatot,de mikor lement az amúgy minden idők egyik legrosszabb,igénytelenebb, röhejesebb záróképe az epizódnak ültem és néztem egy fekete füst méretű kérdőjellel a fejem fölött…

  • XD

   • miért röhögsz?nem baj ha kineveted a véleményem-már ha nem azért röhögsz mert egyet értesz- csak légyszi ird le! 😀 érdekel 🙂

   • csak simán tetszett ez a kirohanás 😀
    egyébként együtt érzek a véleményeddel, ha a finálé nem pótolja amit ez a rész kihagyott akkor én is teljesen így fogok érezni

  • Mondjuk, ha igaz, hogy fél órával meghosszabbítják a finálét, akkor még van remény.:)

 42. Hm… Nos, én sem vagyok elégedett, ahhoz képest amit nyújthatott volna (meg ahhoz képest amilyen válaszdömpinget beharangoztak hozzá) tényleg kevés dolgot tudtunk meg. Ugyanakkor, ha összevetjük Béla eszmefuttatását:

  “…a LOST védjegye az, hogy a megválaszolt kérdések után minimum 2 új kérdés születik.”

  valamint az Anya egyik (szerintem fontos) mondatát:

  “Every question I answer will simply lead to another question.”
  “Minden megválaszolt kérdés csak egy újabb kérdést vetne fel.”

  akkor szerintem lemondhatunk a további válaszokról. Innentől kezdve nem is várok választ a befejező részektől, csak élvezem a történetet, ha meg kapunk közben még válaszokat, az csak jó.

 43. Én mind a két félnek adok igazat azoknak akik azt mondják hogy unalmas semit mondo rész volt és azoknak akik szerint igenis jó lesz az évad vége de a rész tényleg uncsi a 6×14 részt szerintem amikor néztük akkor a végén az állunk a földet koptata hisz nagyon jó kiss rész volt erre azt gondoltuk hogy a kövi résznél már a szívinfartus kerget mivel hogy a két vezetőröl szól a történet(Tom hogy mib nem vezető) erre tesék kaptunk egy ílyen részt ahol valahol komolyan az időt néztem hogy mennyi van hátra de megnéztem mert nem akkarok már egy részről sem lemaradni

 44. Továbbra sem értem a negatív véleményeket… de sebaj ez legyen az én bajom… csak durva ezek szerint én ennyire másként gondolkodom mint ti a LOST-ról.

 45. Nekem az Ab Aeterno eddig az évad legjobb része.Ez olyan 7,5/10 nálam 😀 Válaszokat szerintem se várjunk,én már csak a szobor építésére vagyok kíváncsi.Meg hogy Jack végül átveszi-e Jacob helyét?

  • Az lenne a lol ha Jack Jacob helyét, Sawyer meg a füst helyét venné át 😀
   Viszont, valahogy túl egyértelmű, hogy Jack lenne Jacob utódja, biztos csavarnak ezen is egyet szerintem. Én Hurley-re tippelek.

 46. nem baj nekem ha nem pörög a rész,ha nem hal meg benne 3-4 fontosabb karakter..de egy hetet vártam/ vártunk erre a részre egy olyan rész után,ami alapján adva volt az,hogy ” na akkor hadd szóljon”, erre megkapjuk: EZT!? nesze semmi fogd meg jól? és az a baj,hogy nem először vagyok és ahogy olvasgatom vagyunk így ezzel ebben az évadban. ilyen beharangozó h : két oldal,az egyik rossz a másik jó..én anélkül hogy szőrszálhasogató lennék,azért kíváncsi lennék,hogy itt mire gondoltak,mert nekem ez alapján a rész alapján már abszolút nem látszik semmilyen határvonal kettejük közt. jacob egy anyakomplexusos minden úgyvan ahogy anyud mondja ember, man in black(nevezzük Gézának,mert ezzel is a hócipőm tele van,hogy valakire nem ragadt kétezer év alatt legalább egy becenév a sorozatban)pedig rájött az igazságra és ugyanezt tennék mi is a helyében..ja igen csakhogy megint mi is jön elő? Géza meghalt, akkor most ki és miért akar kijutni? egy fekete füst? Géza lelke? és ha kijut,akkor mi lesz éli a világát és felfedezi Amerika csodáit? mi az a valami,ami miatt itt kéne lenni? anyu ezt nem válaszolta meg de azt h te különleges vagy kb a 108-ik karakternél halljuk már ebben a sorozatban..áh..

 47. talán nem véletlen, hogy minden idők legrosszabb 10 epizódjai közt van a rész, ezalatt már csak az uncsi Kate, Sun és Nicci&Paulo részek vannak. ( Kate az egyik kedvencem nekem, bár ezzel talán egyedül vagyok a fórumon:-))

  • Nem vagy egyedül! Nekem is Kate a kedvencem (LL)..én is azt hittem, h egyedül vagyok! dejóó : D

 48. Olyan szinten sz*rok a pontozásra, hogy az hihetetlen… ezzel csak a fanyalgók nyugtatják magukat.

 49. Most az a kép ugrott be, mikor a füst látta a gyerek Jacobot és MIB-t…

 50. lehet sz@rni a pontozásra, de úgy látszik az egész világon sok a csalódott…

 51. Nem érdekel… ez van.

 52. Nem feltétlenül mindig a többség véleménye a helyes.

 53. nem teljesen ide tartoik, de én azt nem vágom, hogy Said hogy támadt fel, és mért lett később mégis jó a végén? Azokkal akik Rousseau társai voltak, és megfertőzte (gondolom hasonló módon) a füst, azok nem lettek jók…. meg Ben mikor haldoklott és a templom megmentette (vaszószínűleg a víz a templomban) akkor ő miért nem lett rossz? Mert igaz csinált hülyeségeket, de Jacob oldalán állt….

 54. nah meg hogy került Claire Aaron szobájába annak idején? Nekem akkor még úgytünk, hogy hűű kitudja milyen gonoszság szállta meg… mostmeg, egy bamba és elkeseredett csajnak tűnik, aki tébolyában nem tudja hová álljon, hogy jó legyen….???:S

 55. Said és Des között volt egy párbeszéd, amit nem láttunk végig. (Mikor MIB elküldte Saidot a kúthoz megölni Dest) Abban a párbeszédben történhetett valami, ami megváltoztatta Saidot, jobb belátásra térhetett, felébredt a “lelkiismerete” vagy valami hasonló.

  Nem véletlenül hangzott el vele kapcsolatban az Anakin-os haonlat!!!

 56. sajnos én is azok közé tartozom akiknek ez a rész, sőt sajnos ez az évad már nem elég :/
  lehet, hogy túl elfogult vagyok, mert az 5. évad minden egyes része végén sőt minden egyes része közben volt olyan pillanat h többször is kirázott a hideg, mert annyira tetszett az időutazás és a sok utalás, amiket nem is kellett kimondani, hanem magamtól rájöttem (pl hogy Locke mondta Richardnak 1950ben, hogy ő lesz a vezető és ha nem hiszi nézze majd meg őt, és akkor már tudtuk h ezért volt ott Rihcard a 4. évadban Locke születésénél).
  egyetlen rész volt az 5. évadban amit kicsit untam a Some Like It Hoth…de a 6. évadban kb egyetlen rész volt ami igazán tetszett a ‘Happily Ever After’…még az Ab Aeterno sem adta annyira sztem :/.
  és ez iszonyat rossz érzés…imádom a Lostot, imádok Fan videokat nézni…a 3. évad zárójelenete után majdnem sokkot kaptam. szóval nagyon sok jó élményt okozott eddig a sorozat..de most azt érzem h valami megromlott…és ez lehet h bennem romlott meg, talán túl nagyok az elvárásaim és ez kurva szar érzés na :S
  de abban szerintem igazam van és másoknak is, hogy ez a rész nem volt kihasználva…annyi de annyi lehetőség volt benne.
  megint előjött a jó öreg “valaki rákérdez a lényegre de nem válaszolunk” effektus, gondolok itt arra amikor a KisFeketruhárgyerek (miért nincs neve???????????) megkérdezte az anyját h Miért vannak a szigeten? Vagy h mi az oka? erre a válasz “még nincs itt az ideje”…megkérdezi újra – erre válaszul elviszi őket a Fényhez :/ de könyörgöm ha már ott guggolnak a Forrásnál miért nem lehet elmondani, hogy mi az?

  Másik amin kiakadok, hogy azt hittem Jacob és MIB storyja lesz a Lost kezdete…de nem…megint csak nem tudjuk, hogy ki az anyjuk és mióta él ott és kik az utódai és mi a fény és ki hozta létre a szigetet (Isten?) és h mi ez :S ez a 6x15ben már nem megengedhető :S
  régebben azt hittük a Dharmától indul minden, aztán hogy a Többiektől, aztán h Jacobtól és MIB-től…de most megint van egy régebbi nagyobb rendű valaki :S….

  és az is röhej, hogy megválaszolják a Szamárkerék dolgot…oké MIB és haverjai megakarták építeni…ott is rákérdez a Mother hogy honnan tudja h működni fog – válasz : Mert ő különleges. (hát kösz).
  aztán leüti őt és betemeti az egészet..a haverokat meg megöli…majd meghal MIB és kiszabadul a Füst…akkor ki építette meg végül a kereket? 😀 😀 a Füst?

  annyira mérges vagyok magamra is h elégedetlen vagyok és a készítőkre is :/ ez van.
  bocs hogy így kifakadtam oldalakon keresztül…
  sziasztok

 57. Szerintem MIB befolyása nem 100%-os a megfertőzött emberek felett. Ennyi ötletem van.

 58. Na jó én mentem… szapuljátok tovább ízlés szerint!

  Üdvözlet!

 59. de jó megtudtuk hogy ki az a két csontváz amit még az 1×06-ban láttunk

 60. de emberek az amiért meghaltak epizod az nem külön van a finálétól?

  • De igen, az lesz jövő szerdán. A finálé pedig jövő vasárnap.

 61. Jó rész volt de csak azért volt jó mint az előző kettő mert nem voltak benne Jackék és nem volt megint a szokásos szarkavarás.

 62. “összetett, minden mindennel összefüggő”

  Amúgy ez egy illúzió, valójában az a trükk, hogy iszonyú sok szálat kell széthagyni a történet során (másként szólva, meg lehet spórolni az egyes részek kerek kidolgozását, lógjon csak a levegőben, még jól jöhet), ezek mintegy automatikusan gubancolódnak össze, hol jobban, hol rosszabbul. Esetenként terv, elképzelés nélkül “íródnak” meg, aztán a történet során egyszerre kapóra jönnek, máskor viszont direkt kerülnek bele és később kényelmetlen teherré válnak, amit mégis muszáj valahogy elkötni.

  A 6. évadban ez utóbbiakból sok lett (illetve sok rejtélyről, félbehagyott szálról derült ki, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, de mégiscsak erőltetni kellett), mint a Black Rock bejutása a sziget közepére, a szobor leomlása, a számok szerepe (na most akkor az egyenlet miatt kellenek, vagy a világot elpusztítani akaró Jacob miatt?), a két holttest a barlangban, és a kavicsaik, a Füst, a kút és a kerék, stb.

  Úgy tűnik, a helyzet az, hogy az eddigi stílusban folytatva egyszerűen nem fért bele a 6 évadba a rengeteg szál összehozása, a sorozat írói kinőtték az elején nagyon elnagyoltan elképzelt keretet, de a keret nem nőtt meg.

  És hajrá MIB! (ha még nem írtam volna eleget 😀 )

 63. Ha te mondod!

  Na tényleg mentem… pá!

 64. Hajrá Mib! Kijut és akkor mi lesz? Él John Locke testében Los Angelesben?

 65. Az egész évadnak semmi köze az első 3-hoz. Egymásra épített meg minden mindennel összefügg? Egyszerűen csak pár momentumra emlékeznek az írók, és azokra felfűznek egy újabb 5 perces sztorit, lásd Ádám és Éva, Black Rock. Semminek nincs értelme.

  – ki ölte meg Claudia embereit? Mindet az “anyjuk”?
  – miért van betemetve a kút? Azt is az “anyjuk” lapátolta tele? Amúgy magát a kereket sem láttuk, csak hogy mi vele a terv, de a megvalósításra már nem volt lehetőség…
  – ki a fene a füst?
  – stb, stb…

 66. Most akkor hogy is van? A dugó a sziget,ami a rosszat ott tartja ahová való.(A rossz=füst)Szerintem a füstöt a fény tartotta bent,és azért nem lehetett bemenni oda,mert akkor a füst kiszabadul,és jobb esetben csak a szigeten öl,rosszabb esetben kijut és kint mindenkit kinyír. Jacob nagyon faszán megölte a testvérét,de pechére az “belefolyt” a fénybe,így a füst ki tudott jönni onnan.(Tekinthetünk úgy is a fényre mint a füst börtönére)Füsti felvette MIB alakját és most ugye ő akar kijutni a szigetről.Ez az én ötletem,persze lehet hogy nem így van. 🙂

 67. Pontosan így van sztem ahogy leírtad. Annyit tennék hozzá, hogy sztem a mama tudta használni a füstöt, minden bizonnyal azt használta fel az emberek megölésére, kút betemetésére stb.

 68. sztem kitudott, de nem tudott testet ölteni. a mama talán tudta mi a módja annak, hogy visszazárja. persze aztán lehet rossz felé tapogatózok

 69. Nézzétek meg az üveget Jacob kezében és a poharat! Kísértetiesen olyan mint az anyja adott neki. Lehet hogy itt a válasz arra hogy miért nem öregszik Alpert: http://www.youtube.com/watch?v=nKpTtJG7B68&feature=related
  Mondjuk az egész érdekes! Nem spoiler!

 70. Nekem nagyon tetszett a végén, h mutattál azt amikor Kate és Jack megtalálta a köveket..stb..mert egyébként már nem emlékeztem rá..és így legalább láttam, h-h találtak meg : D Egyébként tetszett..lehetett volna jobb is..hiányzott a jelen..kíváncsi vagyok már, h mi van velük : D azóta is ott ülnek a parton?! : DD

 71. Egyetértek azokkal akik szerint rohadt jó rész volt. Kell ilyen is. Sok mindent megtudtunk de kérdésekből meg még több lett! és szerintem is jó volt a vége. meglepő. és hidegrázos. lost 4ever

 72. Teljesen egyértelművé vált hogy Jacob testvére és a füst nem ugyanaz. A füst a gonoszság szimbóluma lehet, amely tragikus dolgokat művelhet a külvilágban.Jacob testvére nem lenne rossz ember alapból, ha a nő, aki felnevelte, hagyta volna elmenni a szigetről. A nő egyébként szerintem azért nem akarta, hogy bárki is elhagyja a szigetet, mert az akkori idökben csak a forrás volt az egyetlen lehetőség erre. Azzal pedig kiszabadult volna a gonosz. Mindenesetre szerintem jó kis rész volt, de bevallom, valamivel én is jobbra számítottam.

 73. Nem volt rossz epizód, de én is többet vártam ettől a résztől. Több választ. Nem sokat tudtunk meg arról, hogy Jacob miért nem öregszik, azt sem, hogy most MIB=fekete füst. Azt sem értem, ha a fekete füst már korábban is létezett, mielőtt meghalt Jacob testvére, már akkor is el akart menni a szigetről, vagy azzal, hogy felvette a testét, átvette azt is, hogy el akar menni a szigetről, vagy miért ez a motivációja? És ha késöbb Locke testét vette fel, akkor miért nem vette át Locke motivációt? Mert azután is ugyanúgy el akart menni a szigetről

 74. Szerintem Jacob is azért nem öregszik amiért Alpert sem.A bor miatt.

 75. Fény és a sötétség egyensúlyát tartotta fent az anya! Ha szükség volt a sötétség erejére hát használta! Aztán a fényel együtt újra egyensúlyba került! Volt erre egy jó példa is ahol Flocke eldobja a fehér kavicsot egy mérlegről (egyensúly)! Szóval az örzős elméletem azért igazolódott! Jah és még valami sztem az egész azért volt, mert embernek nem szabadott kapcsolatba lépnie ezzel a két nagy energiával, mivel így a sötétség elszabadul vagyis képes testet ölteni! Sajnáltam Jacob testvérét, nagyon tragikus volt ez az egész! Úgy érzem, hogy a készítők kicsit kitoltak velünk és csak kérdésre kérdést kapunk vagyis ahogy az a nő mondta minden válaszra egy újabb kérdés jön! Remélem az a +30 perc azért lesz a fináléban, hogy végre egybevágjon minden és tiszta legyen a kép, ne legyen több kérdés csak válasz!!!

 76. Hát.. erre nem nagyon tudok mit mondani. Nem szoktam a Lost-ra ilyet mondani, de szerintem ez egy kimondottan szar rész volt. Egyik karakter sem érdekelt, így nem is nevezhető karakterdrámának, a mitológia része is unalmas volt. Engem már nagyon régóta nem érdekelnek a válaszok, úgyhogy nem is az a bajom a résszel, hogy nem kaptunk sok választ, egyszerűen felesleges volt az egész szerintem. :/

  Béla, azt írod, hogy nem feltétlenül a többség véleménye a helyes. Ezt hogy érted?? Miaz, hogy helyes vélemény? A Lost-rajongók többségének az a véleménye, hogy ez egy gyenge rész volt. Természetesen vannak akik nem így gondolják, de olyan, hogy “helyes vélemény” egyszerűen nem létezik!!

  • Ugyanígy gondolom. Nem olvastam egy deka spoilert sem, csak a promó és a sneak peek-ek után tudtam meg, hogy ez most egy ilyen rész lesz. Nem vártam, nem izgultam rá, mert engem marhára nem érdekelt például, hogy mi Jacob és a MiB története. Ahogy válaszokat sem vártam, úgy nem is kötött le annyira az egész. Többször néztem, mennyi idő van még hátra. Sajnos felesleges volt ez a rész, és szerintem ez csak egy megfelelni akarás volt a készítők részéről a rajongók felé, akik többnyire apróságokon akadtak el az egész Lost-sztoriban. Kevés rosszabb részt láttam. ÉS ez most nagyon nem hiányzott. Aki meg csípte, az valószínűleg azt is bekajálta volna, ha ez az epizód nem Jacobékról szólt volna, hanem mondjuk azokról, akik a szobrot építették.
   Azok véleményén vagyok, akik szerint nem kellenek válaszok minden rejtélyre. Akik szeretnek teóriákat gyártani, a saját fantáziájukkal kiegészíteni az elvarratlan szálakat. Én azt szerettem mindig is a Lost-ban, hogy olyan egyedi misztikum lengi körül, ami párját ritkítja. Ami most történik a 6. évadban, az a sorozat varázsának elvesztése, és ez az előző rész volt a tetőpont idáig.

   Amit várok a befejező részektől, hogy megdöbbentsen, az történjen, amire nem gondolok, legyen fordulatos, érzelemmel teli, és mindenekelőtt olyan, hogy azt évek múlva is emlegessem. Az Avatar mondanivalóját két napig bírtam értékelni.

   A Lostra mindig emlékezni akarok!!! ötezer felkiáltójel!

 77. az oké , hogy most azt akarták az Ádám és Évás cliffhangerrel elérni, hogy megtudjuk h nem Jacob testvére a Füst…csak felvette az alakját.
  de akkor a Füstnek miért azok a motivációi mint Jacob testvérnek :S?
  Jacob testvére akart mindenáron elmenni…és ez lett végül a Füst akarata is?!
  ez még elmenne, hogy átvette a szellemiségét, vagy valami.
  de akkor Locke-ból miért nem vett át semmit? ki is jelentette, hogy ő nem John Locke.

 78. BAZZ, Nagyon sok kérdésem maradt és lett megválaszolatlan. ÁÁ

 79. Az elmeős részlet végig a nézők szívatása miatt volt, hogy az utolsó pillanatig azt higgyük a feketeruhás egyenlő a füsttel. Egyébként nagyon jó rész volt, a baj az, hogy sokan túlságosan belelovalták magukat az egészbe. Miért volt Libby-n fekete ruha a 2.évad 4részében, stb….Az alkotók is mondták, hogy a lényegtelen dolgokkal nem foglalkoznak, azt mindenki eldönti maga. Lesz egy kerek sztori, a többi mindenki hozzáteheti. Pont ez a jó, ezért nem értem a fanyalgást, mert mindenki úgy alakítha ahogy akarja, nincs itt közös vélemény….

 80. Az renben hogy talán nem adtak annyi választ amennyit szerettünk volna, de könyörgöm, annyi sok szálon fut a sorozat hogy képtelenség lenne mindenre választ adni. Kérlek írjatok le nekem 5 kérdést amire még választ akartok. Csak 5-öt de ne olyat hogy Kate-nek miért nem szőke a haja, meg hogy Lapidus miért vágatta le az arcszőrzetét…. Hanem olyan 5 kérdést aminek megválsazolása nélkül nem lene kerek a sorozat. Meg ha belegondolunk ha mindenre választ adnának akkor nem lenne min gondolkodni mondjuk pár év múlva… az a lényeg hogy a nagyobb dolgokat tudjuk de az apró részleteket szerintem nem kell válaszolgatni,mindenki mást akar tudni.. Én személy szerint már megkaptam sok választ amit az évad előtt akartam tudni..PL…. Ádám és Éva, suttogások, Richard története, mi a füst vagy hogy kicsoda ő, a számok(hisz megtudtuk hogy azért különlegesek mert egy egy szereplőt jelképeznek)stb…Tehát szerintem a legfőbb kérdésekre megkaptuk a választ. én nekem az egyetlen kérdésem már csak az hogym kik voltak a csónakban akik lövöldöztek Sawyerékre és kit puffantott le Juliet. A többi már szerintem csak apró részletek amit vagy meg tudunk vagy nem. Tehát várom az 5 KÉRDÉST!!!

  • engem is ez izgat, hogy kikre lőttek az időutazók a jövőben. baromi gáz lenne megválaszolatlanul hagyni pont ezt, mert semmilyen támaszunk nincs, és hihetetlen nagy durranás lenne, ha ezt is valami iróniával oldanák meg. 🙂
   A másik nagy kérdésem, hogy miért nem érik meg a terhes nők a harmadik trimesztert a szigeten.

 81. Így van, megtudtuk mi a sziget, mi a füst, kik a többiek, stb. Az alapkérdéseket. Ha visszagondolunk nagy szép és kerek a történet.

  Van egy szigetünk (édes mindegy ki és mikor teremtette, vagy a LOST oldja meg az emberiség egyik legnagyobb kérdést, a teremtést?), ahol valami csoda folytán megtalálható ez a barlang, az élet és a halál, az újjászületés és még sok csodás dolog forrása. Vannak emberek, akiknek az a feladatuk, hogy ezt védelmezzék, de a munkájuk nem örökké tart, ezért keresik a jelölteket. A “mama” is talált kettőt, akik közül idővel döntenek, persze a külső tényezők miatt. Azért kellettek oda az emberek, hogy terelgessék őket. MIB az emberekt választotta, így maradt Jacob, aki amúgy a 2. számú volt. Aztán jött az első “incidens” Jacob szabadon engedte a füstöt (a testvére halott, ahogy Locke is, hiszen a teste annak is megvan, Benék földelték el!!, a hazamamenetel a rendezők játéka volt), aki felvette a “feketeruhás” szerepét. A jó és a rossz egyébként tökéletesen felfedezhető itt is, NEM az emberek a jók és a rossz, hanem a jó és a rossz “energia, a harmónia, jing és jang” található a szigeten, amit valakinek őrizni kell. A rossz ugye kiszabadult (a dugós elmélet itt is helyt áll) és még kijjebb akar jutni, miközben JAcob keresi az utódot. Odajött egy csomó ember, válogatott, ahogy a mama is, de már csak 4-5 maradt , valakinek közülük kell lenni. Az energiával a Dharma (aki a világ végét akarták késletetni) is meg van magyarázva, Richard a túlélők és stb stb, pedig odakerült, ahogy anno Jacobék is, a mama akarata miatt, ezeket pedig J hozta (mondták is az ötödik évban). Widmorék is meg vannak magyarázva, ők is az energiára hajtanak és DESMOND IS, aki egyedüliként élte eddig túl az energia kiszabadulsát (talán a haggyú robbanásán is a füst szabadult el újra). A karakterek fejődése is rendben, meg kell ismernönk, figyelnünk őket (ergo mi voltunk JAcob az első évadokban), hogy érthetőbb legyen majd a döntés. Minden okkal történik, ok, hiszen ide lettek hozva, ahogy Locke is mondta.

 82. Sztem rengeted dolog figyelemelterelés volt, a szobor, stb. Ott vannak de a lényeget nem befoláysolják…

 83. 1. Kik építették a templomot? Mikor? És Miért?
  2. Miért nem lehet szülni?Illetve miért fordul az anya ellen a magzat az 5. terhességi hónapban?
  3. Jacob öcsi, Walt és egyesek mitől kölönlegessek?
  4. Miles miért hallja a halottak utolsó gondolatait?
  5. Ilanát honnan ismerte Jacob?
  És én még tudnám folytatni mely válaszok nélkül maradna hiányérzetem.
  Pl a kereket kiforgatta el először és hova érkezett mind időben mind helyben?

 84. Remélem lesz a kövi részben a csónakos üldözős jelenet tudjátok ami a 5×04-ben volt kiderül hogy kitt lőttek le.

 85. Szerintem azt a jelenetet már nem fogják mutatni…

 86. Lehetséges mondjuk ilyen kevés időbe már nem sok minden fér be én többet vártam a lostól ha normálisan 22-24 részes lett volna minden évad akkor meg lehetett volna mindent magyarázni csak úgye 2 éve jött az író sztrájk meg most ilyen rövidebb évadok vannak.

 87. De nem értelek titeket… mér vártok több választ, ha egyszer Jacob-ék múltjával csak ennyire tudtak választ adni… mire vártatok, hogy percenként megmagyaráznak egy kérdést?… az egyáltalán nem vallana a Lost-ra…

 88. amiket én felsoroltam 5 kérdést az szerintem elég lényeges a Lost története szempontjából és Jacobnak is van némi köze hozzá és félek, hogy ezekre már nem lesz válasz, max annyi, hogy csak, meg, mert Jacob vagy Mib így akarta

 89. Ezek a kérdések igazán nem befolyásolják a törénetet….

  Ki építete? A többiek, emberek akiket Jacob odahozott, feltehetően vallási célokból, mert nem mindehol teremnek újjálesztő források…
  a2. kérdés 1000 éve meg van váaszolva, 2-3 évad erről szólt és az 5bei s volt utalás, olvass vissza bővebben le van írva az előző rész kibeszélőjében.
  Mivel kiválasztottak a sziget megóvására!
  Ez is eléggé lényegtelen, fletehetően azért mert ő is kiválasztott, van egy ilyen késpessége…
  Iliana is egy jelölt volt. Luke honna ismerte Obi van mestert?

  • már neharagudj, de én lemaradtam róla, hogy tudnánk miért nem lehet szülni és ne fárassz már azzal, hogy Milesről annyi elég, hogy kiválasztott, mégcsak nem is jelült! Ilana sem volt jelölt, a templom pedig központi szerepet játszik a sorozatban, a forrásnak is köze lehet a barlangos vízhez, szal azért nem kéne hallelújázni, hogy a válaszok az orrunk előtt hevernek.

 90. Amúgy a Füstnek azért ugyan azok a céljai mindt MIB-nek mert az még ő legalábbis a tudata, hisz a mondta asszem már Locke testében, hogy valamikor ő is ember volt… és igaz is… most már nem ember, most már valami igazán más…

 91. én csak annyira vagyok még kiváncsi,hogy a dharmás kaja szállítmány a 2. évadban honnan jött?????????

 92. lletve miért fordul az anya ellen a magzat az 5. terhességi hónapban?

  Ezek szerintem elterelések, maszatolások a történetben. Elrejtenek valami nagyobbat.

 93. @norbikess

  Hm…

  úgy tűnik én elmaradtam valahol, úgyhogy 5 helyett itt van 3 kérdés abból, amire a választ Te már kiderítetted, nekem viszont nem sikerült:

  1. mik a suttogások?
  2. mi (vagy ki) a füst?
  3. mik a számok és miért?

 94. Engem az érdekelne igazán, hogy jacob miéert költözött be a szoborba, ki építette és mikor.. Na meg a templom is. Azzal mi a helyzet 😀

 95. ja igen, a szobor?! kik építették és miért? és miért épp ott élt benne Jacob? ne mondjátok már, hogy ezek lényegtelenek, akkor az egész film végülis lényegtelen

  • te miért épp ott élsz, ahol?
   kik építették a városodban lévő templomokat és miért?
   valóban lényegtelen az egész, ha nem tudsz mindent a saját kis fantáziáddal kiegészíteni.

 96. A Füst az szvsz Jacob testvére.
  Hogy miért gondolom?
  Emlékeztem még az Ab aeterno-ban mikor azt mondja Richardnak, hogy az ördög elvette az alakját, az emberségét?
  Mostmár érthető miért mondta

 97. Noel.. nem értem miért annyira fontos neked a szobor és hogy mért lakik benne… és biztos vagyok benne hogy nem fognak adni választ, hisz nem is kell… az életben sem fogsz mindenre választ kapni…

 98. Suttogások= a halott emberek a szigeten akik nem tudnak elmenni. az ők beszéde a suttogás.
  Füst= a sziget sátána, akit sikerült fogságban tartani, de a mostani részben kiszabadult.(azért hogyha belegondolsz az 1.évadban még azt se tudtuk hogy mi az a szörny, mostmár elég sok mindent tudunk.)
  A számok a 6 jelöltet jelöli akik még élnek(vagyis éltek mostmár páran kipurcantak) Az mindegy hogy miért ezek a számok, ezek fordultak elő sok helyen, és így jól néz ki hogy pont ezek a számok jelölik a candita-eket.

  Ennyi…a 2., 3. kérdést ki lehet következtetni abból amit eddig tudtunk, viszont a suttogásokat nem értem miért nem zudtad az pontosan ellett mondva a 12.részben..

  Na üdv..

 99. Miért annyira fontos? 6 éven keresztül néztünk egy sorozatot tele rejtélyekkel és kérdésekkel, ha a leglényegesebbekre nem kapunk választ az csalódás, miért, mert azért kötött le a film azért gondolkodtunk rajta hétről hétre, hogy egyszer minden kiderüljön, úgy, mint egy krimit is azért nézel, mert tudni akarod ki volt a gyilkos és ha végén nem derül ki az arcon csapás. Nem várok mindenre választ, sok minden lényegtelenné vált időközben, de az általam felsorolt 6-7 kérdés sztem lényeges és sajnálni fogom a függőben hagyják.

  • Ha a Lostban azt várod, hogy a szádba adják, ki a gyilkos, akkor ez nem a te sorozatod, hanem a helyszínelők. ennek megfelelően nem is indított be semmit benned, nem tudod a mondanivalóját alkalmazni az életben, tulajdonképpen te csak a kíváncsiságodat akarod pontosan, precízen kielégíteni. nem tudod elviselni, hogy nincs minden apró kérdésre egyértelmű, egzakt válasz.

 100. Szerintem is ez a legfontosabb kérdés az egész lostban,hogy kik építették és miért…

 101. nem biztos hogy jól emlékszem de nem volt még vmi olyasmi h a végén lesz valamilyen esküvő meg hogy ji yeont meg aaront látjuk felnőtt korukban ? én vmi ilyesmire is emlékszem ti nem ?

 102. Tessék Noel norbikess tökéletesen válaszolt a kérdéseidre…Csak picit jobban odakellene figyelni a történetre…

  • asszem én más sorozatot nézek, mint ti, amiket írtok válaszgyanánt az vicc….méghogy a szülés meglett magyarázva, kilehet következtetni..

 103. @norbikess

  suttogás: Michael (Hurley) magyarázata maguknak a suttogásoknak mond ellent, ti. olyanok is suttognak, akik:

  1. nem haltak meg
  2. nem a szigeten haltak meg

  ergo a 12. részben nagyon nem lett elmondva semmi, inkább még inkább összekuszálódott, úgyhogy én továbbra sem tudom: mik a suttogások?

  Füst: a sziget sátánja? Ezt honnan lehetett megtudni? (Sőt mivel az én meglátásom az, hogy Jacob a gonosz, és a MIB a jó – ebben megerősített az utolsó epizód is – akkor inkább a sziget angyala nem? vö: védelmi rendszer) Másként szólva: ki, vagy mi a füst és miért?

  Számok: mármint a 300 valahány jelöltre gondolsz? és miért kellett pont ennek a 6 számnak a jelöltjeihez tartozó számokat bevésni a Dharma építménybe még az incidens előtt, utána meg beütögetni az összegüknek megfelelő időpontonként? És mondjuk Horace száma miért nem volt fontos a Dharma idején, vagy a többiké mind a Dharmaból, mint a Többiek közül? És miért kellett sugározni a számokat az éterben? Folytathatnám, de ehelyett, röviden: mik azok a számok?

  Úgy számolom, még mindig maradt 3 kérdésem 🙂

 104. Istenem srácok ezen marakodni! Ez egy ilyen sorozat és kész, ez van! Legyünk inkább büszkék, hogy mi végig néztük, nem úgy mint sokan mások a 2. évadnál abba hagyta “meeer ez máá marhaság…” 😀 peace!

 105. Sokaknak nem fog tetszeni a végkifejlet… ez van ezzel nem lehet mit kezdeni. Egyesek úgy állnak ehhez az egész fiktív történethez, mintha a világ megváltását remélnék tőle, holott semmi más célja nincs, csak a szórakoztatás… és azt (nekem) tökéletesen és maradéktalanul megadja!

  Másoknak nem… ez a nagy büdös helyzet.

 106. Én nem marakodok 🙂
  De vajon hol és kikkek lehetne megbeszélni a Losttal kapcsolatos benyomásaimat, kérdéseimet, ha nem itt?

 107. Persze rosz az ilyen nekem is ismerős! Senki, de tényleg senki sem követi a Lost történéseit az ismerőseim körében! Így nincs nekem sem kivel megbeszélni csak a fórumok maradtak! :S

 108. inkább az a nagy büdös helyzet, hogy jól felcsigáztak minket, aztán meg pofán vágnak olcsó válaszokkal, van akinek ez nem teszik, ki nézte volna végig 6 éven át, ha előre tudjuk, hogy egy csomó minden lényegtelen lesz a történet szempontjából? a készítők jót röhögnek a markukba, mert ők jól meggazdagodtak, nem élményekkel, dollár milliókkal…

 109. aki elfoglt annak nem kell vál bármennyire is szeretem a lost-ot, ilyen alapvető kérdésre kell válasz. Abban is van viszotn valami, hogy kell szabadság, hogy mindenki maga alakíthassa ahogy szeretné a történetet.

  Egyébként szerintem az egyiptomiak, akik a szobrot meg ezeket építették még ez után a jacob – testvére incidens után jöttek a szigetre, mert azt a kereket, ami A MIB idejében még csak asszem barlang volt, később kúton keresztül is meglehet közelíteni. (mikor az 5. évadbann Locke lement a kútba, és az ugrás miatt eltünt a kút, és a barlangban maradt.

  én m ég azt nemértem, hogymiért volt börtön a faház a MIBnek, ha bármikor kitudott onnan menni? Meg Richard miért nem mondta bennek, h nemott keresi Jacobot ahol kell….

 110. hát nemtudom, lehet hog ya listát meg ezeket Richard hozta vitte?

 111. Hát ez LOL: http://www.youtube.com/watch?v=9DcnB_WLXWo&feature=player_embedded

 112. Na, srácok.
  Nekem nincs 5 kérdésem, csak kettő.
  5. évad vége, ben megmurdeli Jacobot, aki elnyögi, hogy “jönnek!”.Kikre célzott?

  5. évad, időugrások, stb. Szakadó esőben kik lőttek rájuk a tengeren?

  Akármennyire is szeretem a lostot, többször megnéztem minden évadot, de itt már valóban az megy, amit előttem már írt valaki, hogy kitaláltak már nagyon sokmindent, aztán pofáncsapnak vele, magyarán nagyon nem foglalkoznak a szálak lekötésével, az volt a fontos hogy felcsigázzanak minket, lost rajongókat, most meg már úgy is mindegy.

  A kérdésekre a választ várom:)

 113. valszeg Widmore-ékra célzott

 114. huh. nekem nagyon tetszett:):) SZERINTEM jópár kérdésre választ kaptunk, amik sztem nem voltak gagyik. De persze elfogadom azok véleményét is, akiknek nem tetszett, mert nincs olyan rész ami mindenkinek tetszik, mások vagyunk(szerencsére) pont ma beszélgettünk erről suliban, hohgy milyen jó hogy más az ízlésünk, mert ha nem lenne milyen szar lenne, hogy mindenki ugyanabban a cuccban jár, ugyanarra az 1csajra nyomul..
  mindazonáltal. bocsi mindenkitől hogy a hszem nagyja off volt, de szeretnék elköszönni Mindenkitől. 2. évadtól kezdve jártam ide nap mint nap, noha nem írtam kommentet, mert vmiért nem engedett, de mindig élvezettel olvastam a teóriákat, érdekesebbnél érdekesebb hszeket, és büszke vagyok rá, hogy ilyen társaságnak lehettem itt a tagja. De az uccsó két rész előtt már nem szeretnék belefutni semmilyen spoilerbe, így, ez az utolsó látogatásom az oldalon. Majd a sorozatzáró után. Josh neked köszönöm, amiért csináltad ezt az oldalt, rengeteget tettél a magyar lost közösségért!
  Férfi létemre biztos hogy hajnali 5kor sírni fogok, mikor meglátom az UTOLSÓ fekete fehér lost feliratot a képernyőn:(:(:(
  Bocsi, ha hosszú lett!
  Sziasztok!

 115. Sziasztok!
  Látom a sok lehúzó véleményt a mostani részről, de ami engem illet, nekem tetszett. Mindig is sejtettem, hogy végül a “nagy rejtélyre”, hogy mi a Sziget, sosem fogunk igazi, konkrét választ kapni. (ha meg igen, még jó, hogy a legnagyobb kérdést nem két résszel a finálé előtt válaszolják meg!) Az egyszerűen nem illett volna a Losthoz. Szerintem ha elmagyaráznák, mi az az energia, azzal agyonütnék a sorozat misztikumát…és már nem lenne benne többé a csoda, ami a Lostban mindig is jelen volt, hogy Pl. vajon Locke azért tudott újra járni a Szigeten mert meggyógyította Jacob? vagy mert egyszerűen a Sziget a megváltás helye? És ami konkrét, abban nem lehet hinni, és azt már a sorozat eleje óta tudjuk, hogy a hit mennyire fontos…Itt csak azt tudtuk meg (és ez nagyon is fontos információ), hogy Jacob sem volt mindig a Sziget őrzője, mert előtte a mostohaanyja volt, aki előtt pedig szintén volt valaki, aki előtt még valaki és így tovább… és valakik mindig látták a halottakat, annélkül, hogy különösebb oka lett volna és az, hogy mi jó és mi rossz, sosem volt egyértelmű. Jacob anyjának magyarázatait pedig vagy elfogadjuk, vagy nem. Az is lehet, hogy hazudott, vagy mindent csak ő képzelt be magának… és pont ez a bizonytalanság benne a szép. Azt is olvastam, hogy az írók nem foglalkoznak a szálak elvarrásával, amivel szintén nem értek egyet. Szerintem a Lost az emberek sorsáról szól, akik kapcsolatba kerültek a “rejtéllyel”, a Szigettel, és a megváltásra, amit ez hozott az életükbe… emlékezzetek csak, hogy a sorozat elején maguk az írók mondták, hogy az életükben is elveszett szereplőkről szól a történet, és szerintem ez időutazás-füstszörny-ide vagy oda, máig igaz, és gondoljatok csak bele: BEN gyönyörű lezárást kapott a Dr. Linusban, ahol végre szembenéz a saját gyengeségével, RICHARD is feloldozást kapott a szerelmétől, JACK története még nem ért véget, de a fene vigye el! ő azon az úton halad, amelyiken kell… SAWYER suttyó conmanből felelősségteljes vezető lett, már a LaFleur részben, HURLEY is végre golyókat növesztett, az Everybody Loves Hugóban ha megnézitek rengeteget érett a karktere az addigi énjéhez képest. MInden a szereplőkről szól meg a misztikumról, amiben hiszünk, vagy tovább botorkálunk céltalanul. Jacob anyja megmondta az elején: “minden kérdés egy újabb kérdéshez vezet… inkább ne kérdezősködj, örülj hogy életben vagy!”
  Ezért a legkarajabb, legmélyebb sorozat a Lost, ami manapság megy a tévében, és ezért örülök, hogy már hat csodás évadot megnézhettem belőle, és tűkön ülök, hogy láthassam az epic finálét, amit ígérnek. Bocs, ha kicsit bő lére fogtam. Jó éjt srácok, és kösz, hogy meghallgattatok.

 116. HEY srácok, szerintem amikor lemegy az utolsó rész, akinek sokat jelentett a Lost, írhatna egy szép hosszú búcsúbeszédet, ilyen visszatekintés-köszönetnyilvánítás-búcsúzás-összegzés-szerűen, én biztos fogok.
  És akár egy külön posztot is lehetne neki szentelni, persze azért válogatva rakni ki.
  Josh, szerinted?

 117. Jacob mostohája mekkora egy k*rva volt! 😀 Kérdéses számomra, hogy miként tudta kicsinálni azt a sok embert ő maga?
  A Füsti gondolom maga az emberekben rejlő gonoszság lehet, amit lényegében Jacob tesójából nyert, a vágyával együtt, hogy elhagyja a szigetet egyszer. AKárki akármit mond, szerintem nagy válaszok még most is lesznek. Nem hiába bővítették ki fél órával a finálét. na meg persze ott van a csodálatos zene is, ami miatt megéri megnézni az epizódokat. AZ viszont biztos, hogy ez a rész az egyik legfostosabb volt az egész évadból! Az egyetlen pozitívum az volt, hogy visszatekintettünk az első évadba, ami azért nem semmi. Bár éreztem, hogy Jacob idejéből valók Ádám és Éva. Na majd jövő héten!

 118. Hát szerintem is nagyon gyenge és siralmas lett ez a rész, meg unalmas is!Szerintem sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a részből, vagy legalább csinálták meg volna duplának, mert akkor sokkal több kérdést megválaszolhattak volna, mert ez így nagyon kevés volt!Eddig sem voltam elégedett a 6.-ik évaddal, de ezen a ponton már tényleg kezdek kiábrándulni belőle!Miért pont a végét kell elcseszni?

 119. unom már hogy mindenki a válaszokért nyavajog..nézzétek, élvezzétek, azért van, engem se hozott lázba ez a rész igy utólag, de az nagy csavar, hogy nem Jacob testvére a gonosz..

 120. Jah,még 1 kérdés:
  Ha Jacok érintése szart sem ér(lsd bor az elixír),akkor Lock-ot hogyan hozta vissza az életbe,mikor faterja átküldte a fejét az ablakon x emelet magasról?

 121. Szégyelje magát….aki szidta ezt a rész! De legalább nem kell azon gondolkodni hogy JACK átveszi-e JACOB helyét! Mivel álmodják ezt az egészet, ez áll az utolsó jelenetben a forgató könyv szerint!

  • Ja persze ,Hurley fel kell a Santa-Rosaban. Amúgy meg nincs spoiler!

  • minek szégyelljük magunkat? ez egy k*rva blog, ahol mindenki véleményt nyilváníthat és bárminemű kritikát tehet. Inkább az szégyellje magát, aki ész nélkül spoilerezik!

 122. Egy dupla rész nem ártott volna e rész mellé.Tényleg kevés válasz de mondták,hogy ne számítsunk nagy durranásra a 6. évadtól.Hasonlít az első évadra (mármint hogy nincs annyi történés) de azt is nézte gondolom mindenki akkor a hatodikat és mindenki nézze szépen végig!

 123. Jani te úgy érzed,hogy ezt a spoiler minden topicba el kell lőnöd?
  Legalább jelezd már h SPOILER.
  Egyébként ha ezt elhiszed…nem tudom mit néztél eddig:)

 124. Több befejezést forgattak de értelemszerűen csak 1 lesz a nyerő… és állítólag van vagy 2 poénos végkifejlet is.

 125. Így igaz, a finálé utáni Jimmy Kimmel showban vetítik majd le ezeket az alternatív befejezéseket…

 126. Jani: ezt a poént már az egyik Hurley-s részben lelőtték, kétlem hogy ez lenne a vége 😀

 127. Üdvözlet Mindenkinek!
  Az utóbbi 1-2 évadban eléggé hanyagoltam a hozzászólásokat, úgy érzem így a történet vége felé nekem is kötelességem értékelni. 🙂

  Szóval… Across the Sea
  Meg tudom érteni a felzendüléseket bizonyos pontig, hiszen úgy lettünk (félre)informálva, hogy ebben a részben aztán minden misztikumra fény derül, és az utolsó 3 részre csak úgymond a végkifejlet marad.
  Összességében azért nagyon jó rész volt, egy percig sem unatkozhattunk. Megismerhettük a két legendás személy történetének az elejét. Anyjuk halála eléggé sokkoló volt, kicsit durván oldották meg.
  Mostohamama volt az “Őrző”, a most megismert fényt tartalmazó forrás tűzön, vízen át óvott személye. Láthattuk, ő sem volt talpig becsületes ember, gyilkolt, hazudott Jacobéknak. De mindezt a fény védelme érdekében tette.
  Nem tiszta tény, hogy hogyan volt képes ő egyedül lemészárolni 30-40 embert és betemetni egy 5-10 méter mély kutat. Ezen én is háborgok. 🙂
  Brother fénybe dobása látványos folyamatot hozott. Véleményem szerint a negatív, gonosz és sötét énjét lökte vissza a forrás, amely egy fekete füstmonstrum képében csapódott vissza a sziget területére. Rosszabb, mint a Halál, hiszen nincs benne jó érzés, elpusztíthatatlan, nem képes elhagyni a szigetet, örök fogja a helynek (míg kiskaput nem talál).
  A volt fizikai teste megmaradt holttestként, mert tulajdonképpen kettévált Brother. A jóságos énje továbblépett, a rossz megmaradt egy számunkra még mindig tisztázatlan formában.
  Lekötött az epizód, egy percig nem gondolkodtam azon, hogy mennyire rosszra sikerülhetett, még a negatív megjegyzéseket olvasgatva sem. Van még hátra 150 percnyi kánaán a remekműből, nem hiszem, hogy ennyibe lenne hagyva Jacob és MIB történetének megmagyarázása, bemutatása.

 128. Tomsawyer…

  Teljesen egyet értek… lehet nem ez volt a legizgalmasabb ,legpörgősebb rész, de akkor is jó volt…
  az a gond mindenkivel, hogy másra (jobbra) számítottak és hogy nem úgy lett ezért hőbörögnek… nézzék végig a sorozatot, és utána alkossanak véleményt

 129. Ez a bor dolog kicsit hasonlít a görög mitológiában lévő ambrózia vagy nektár-ra, nem de? Azt hiszem mind a kettő halhatatlansággal ruházta fel az embert és örök fiatalsággal!

 130. hello mindenkinek!
  nem azért mondom, de már irtam egy hozzászólást csak nem válaszoltatok az ált benne h ti nem emlékeztek vmi olyasmira hogy lesz egy vmilyen esküvő meg hogy ji yeont és aaront látjuk majd felnőtt korukban

  • én is hallottam annak idején erről pletykákat, de azóta nem volt szó róla, lehet nem lesz belőle sem, de kitudja

 131. s

 132. Sztem ebben az egészben semmi bonyolult nincs.
  MIB megölte a mostohaanyját, mert haza akart jutni. Ezért bosszúból Jacob nem engedi hazajutni. És 2000 év alatt gondolom kicsit berágott Jacobra, ezért akarta megölni, és ő lett a rossz.
  Csak sajnos nem tudják fokozatosan megmutatni, h MIB egyre rosszabb lett.

  • Jacob nem akarta elengedni?????? Basszus, ott mondja mielőtt bedobja a fénybe, “el karsz menni testvér?, akkor menj” és bedobja a fénybe! Innentől szerintem is azt történt, amit Tomsawyer írt, Brother meghalt, a negatív énjét a fény pedig visszadobta a füst formájában a szigetre: így az tisztán a gonosz. Ergo Jacob szabadította ki a füstöt, és rászabadította a világra. A füst mindenkinek abban az alakban jelenik meg, aki ellen vétkezett: jacob->testvére, eko->jemi, ben->locke stb….
   Szerintem meg ez is a legjobb részek közt van.

 133. Én megértettem a készítők szándékát a résszel: nem 6 rész rejtélyeit akarták megmagyarázni, hanem az okokat, a két oldal érdekeit, hogy mi is a sorozat lényege, és ez sikerült is nekik.

 134. pontosan… végre van egy két ember aki észreveszi a valós szándékot is…

 135. A hozzászólások elején én is e mellett kardoskodtam Autopsy 😀

  Csak később beleuntam a sok negatív kritika után!

 136. Én ritkán irok, bár minden nap többször feljárok, de egyszerűen úgy felidegesített ez a sok negatív komment, hogy úgy éreztem írnom kell…
  az ilyenek meg sem érdemlik hogy nézhessék… én egyetlen epizód-ra sem mondtam hogy szar, hisz valószínü a készítők nem hülyeségből csinálták így, és én teljes mértékben bízom bennük, és kiélvezem ezt a maradék 150 percnyi Lost-ot ami hátravan…
  Legszívesebben fel se járnék már ide csak az a baj hogy már nagyon megszoktam

 137. Értem az indulatodat, de ez talán kicsit erős volt.

  “az ilyenek meg sem érdemlik hogy nézhessék…”

  Én csak azt nem értettem soha, hogy valaki hogy tarthatja valamiben rajongónak magát, ha nem elfogult a rajongás tárgyával kapcsolatban. Erre jön a válasz, hogy de ő objektíven és reálisan nézi. Rendben… de objektíven és reálisan nem szoktak rajongani a szó klasszikus értelmébe véve. De persze ez mindenkinek szíve jog, csak nekem fura ez..

  Amúgy egy véleményen vagyunk csak én nem mondanék ilyen szélsőséges dolgot. Mindenkinek joga van nézni és joga van véleményt formálni róla… csak nem tudom hogy tarthatják magukat az így vélekedők rajongónak… max kedvelik a sorozatot de nem rajonganak érte.

  Én pl a nap 24 órájában a nagybetűs REALITÁSBAN élek… mikor filmet vagy sorozatot nézek KI-kapcsolódom a realitásból és hagyom hogy szórakoztasson, elvarázsoljon, sodorjon a történet. Megenné a fene az egészet, ha még ekkor is a realitást hajkurásznám.

  De nem vagyunk egyformák.

 138. Üdv mindenkinek, ha már több régebbi tag is újra megjelent így a vége felé, gondoltam nekem is illendő lenne írnom:)
  A részt én fantasztikusnak tartom, pont azért is amit az előző hozzászólásokban Wondorog ki is fejtett.
  Írtam egy kicsit nagyobb lélegzetvételű véleményt/gondolatmenetet/elmélkedést az epizódról, amit itt meg is osztok, bár még eléggé félben van:

  Kezdjük ott, hogy a Lost szinte minden epizódjában valami témához, vagy karakterhez kapcsolódunk, és annak a történetét nézzük végig. Most Jacobon és MIB-en volt a hangsúly, egészen a Szigetre kerülésüktől egyikük haláláig. És ez alapozta meg azt a viszályt amit a túlélők, és az előttük ott levő nemzedékek átéltek a már-már élet-halál harcba átcsapó elvi küzdelmet.
  Itt, meg más helyeken is panaszkodnak sokan, hogy megint alig kaptunk válaszokat, és amiket kaptunk, hát azok is olyan félresikerültek. Kik építették a szobrot, a templomot és miért, miért van egyáltalán az az energia a Szigeten? Mi a Sziget?
  Biztos meglehetett volna ezeket is válaszolni a részben, de akkor felborul az a menet, amiről az epizód szól: Jacob és testvére történetéről
  Megoldható lett volna biztosan, hogy kiderüljenek ezek is, de biztos vagyok benne, hogy csak erőltetett módon, hogy “nesze nektek”, de amúgy a karakterek történetébe egyáltalán nem illeszkedett volna be.

  Ehelyett bemutatta a rész, hogy honnan ered a két testvér ellentéte, mi volt az a pont, amitől egymás ellen fordultak. Szerencsére nem arra volt kihegyezve az egész, hogy ki a jó és ki a rossz. Itt is csupán az elvek, meggyőződések mutatkoztak meg mindkét oldalt.
  Jacob és MIB mostohaanyja mindenaaron védeni akarta a nagy fehér mannát, illetve ezzel együtt a Szigetet, mert valami olyan energia az, amely az emberek kezébe kerülve csak bajt hoz, hiszen kihasználják, rombolnak, pusztítanak. Mindig ugyanúgy végződik. A kinti emberek kíváncsiak, és ha kérdés merül fel, tudni akarják a választ, hát ásnak.

  Jacob jóhiszeműen meg volt győződve, hogy az emberek jók alapjában véve, nem akart nekik ártani, inkább bizonyítani testvérének, aki beállt közéjük, és megtapasztalta, hogy milyenek is valójában, de őt nem érdekelte ez, csak a kijutás, a külvilág izgatta. Azáltal, hogy belépett a “többi ember” közé őt is [i]megfertőzte[/i] a kíváncsiság, amitől védte őket a mostohaanyjuk, hogy ne kérdezősködjenek, hiszen mindegyik válasz csak újabb kérdéseket szül, és a kérdésekre újabb válaszokat akarnak, amíg az egész Sziget nem lesz egy hatalmas kísérleti telep. Dharma?

 139. Na bocs ha a köv kérdésemre már megadta valaki a választ ,de nincs türelmem végolvasni az összes komit 🙂
  Szóval ugye kiderült ki volt “Ádám és Éva” , de akkor ha MIB teste végig ottvolt,szólva meghalt,akkor hogyan (nemtudom ezt megfogalmazni 😀 ) élt tovább és pl az Ab Aetorno részben is ott volt az eredeti alakjában.Szal az a kérdés, hogy a Füst csak felvette az alakját? De akkor miért nem ölheti meg Jacobot? Hiszen ő már nem a tesvére.Meg amúgy miért nem vette fel késöbb akárki alakját a Szigeten ?Miért kellett ekkora felhajtás ,hogy nyomorult John testébe bújjon ? 🙂

 140. Na jó , most ugrik be ,hogy John lett volna a Többiek új vezetője 🙂
  Így már érthető.

 141. Kedves Sznúp a kérdésedre válaszolva hogy MIB miért vette fel John alakját szerintem az 1 évadba nyulik visza amikor is Locke találkozot a füstel akkor a füst láta hogy John lesz a vezető és szerintem ő lett volna Jacob utodja is ha nem halmeg és tudta hogy John ha vezető lesz akkor simán elmehet Jacobhoz de elötte megkellet halnia hogy az ő alakját felvehese. A többit nem írom le hisz már tudod mik történtek ezután. A másik kérdésde hogy miért nem őlhete meg Jacobot a szörny egyébként valoban már meg van adva azaz sokan feltételezik ezt a választ miszerint amikor MIB meghalt akkor a sötét lelke kiszabadult igy a szörny egy kicsit még mindig a tesvére és igy sem tudják megölni egymást.

 142. Jaja, Locke jelölt volt, és nem mellesleg a “többiek” vezetője lett, így könnyen Jacob közelébe kerülhetett.

  A rész nekem tetszett, jó felvezetés volt a finálé előtt 🙂

 143. Nekem az nem világos, h ugye MIB felvette Locke alakját is és CS alakját is. De CS teste a koporsóból eltűnt, Locke teste viszont nem.

 144. na várj ki az a cs??

 145. @Autopsy és Béla

  Tehát ezzel a logikával, hogy a rajongók nem mondanák azt, hogy szar ez a rész, ÉN nem vagyok Lost-rajongó? Azért gyűjtöm a szereplők aláírásait, azért vannak meg az akciófigurák, azért van meg az összes DVD eredetiben angolul stb.. és azért van egy saját lost-rajongói oldalam?!!

  Nekem nagyon nem tetszett ez a rész, nem igazán tudom megmagyarázni, hogy miért. De attól, hogy zerintem ez egy szar rész volt, nem túl fair azt mondani, hogy én most akkor nem számítok Lost-rajongónak vagy hogy nem érdemlem meg h nézzem a sorozatot..

  Na, csak ennyit akartam. Tudom, hogy nem rossz szándékkal írtátok ezeket a kommenteket, de azért ezen el kéne gondolkodni egy kicsit, szerintem.

 146. Igen sajnos mi nem vagyunk igazi rajongók, akiknek nem tetszett ez a rész. Úgy látom Béla meg Autospy itt a legnagyobb LOST fan akiknek mi nyomába sem érhetünk, mivel hát nem tetszett ez a rész.. szánalom..
  énis nagyon várom a maradék 150 percet és bízom benne hogy nem hagynak minket szarban Lindelofék, és azért a főbb kérdéseket meválaszolják, mert igen is vannak még kérdések. És egy szar befejezés rányomhatja a bélyegét az egész sorozatra.. Mer WTF-okat csinálni minden részbe egy dolog, de válaszok is legyenen már. És ha nem lesznek, elégedetlen leszek. De azért nagyon bízom benne hogyha ha a készítők eddig ilyet tudtak produkálni nem fogják elkurni a végét.

 147. tudjátok, mi jutott eszembe ezután a rész után?
  előttem szólókhoz csatlakozva, h tényleg, néha 1-2 szálat csak úgy a levegőbe lengetve hagytak, mondván, “3-4 ötletünk van rá, hogy fogjuk megmagyarázni, majd ha lesz rá alkalom, egyet előveszünk”, úgy érzem, a füsttel és Jacobbal kapcsolatos dolgokat már tényleg csak agyon erőltetik. Én is bekajáltam a “nagy history-rész” beharangozást, és én is kicsit csalódtam, hogy tényleg, milyen apróságokra válaszoltak csak.

  Na először leírom, mi jutott eszembe, aztán folytatom.
  Szal sokan kérdezitek, h miért a bátyó elmenni akarása motiválja füstit, és miért nem John tényleg hinni vágyó, sziget védelmező, önérték-felemelő feelingje. Azért, mert elbaszták! Komolyan. És erre ha nézte közületek vki a Heroes-t, akkor egy ottani példát tudnék felhozni. Abban a részben, amikor Napfogyatkozás volt, elhitették velünk, h minden Hero-nak elmegy az ereje azidő alatt, majd a fogyatkozás vége után visszajön. Ez hű de fasza ötletnek tűnne, ha nem lenne ott 1millió néző, akinek eszébe jut, h aki halhatatlan és 400 éves, az egy fél nap halhatatlanság alatt elporladna. Hát így van ez. Nem jutott eszükbe, ha most vki irna nekik, azt mondanák, basszus, tényleg, ááá! Nekem ez a véleményem.

  A rész meg tényleg adott is meg el is vett. Én sem tudom elképzelni egy vén szatyortól, h kapával betömi a kutat, meg leöl 30 embert, és tényleg nem tudjuk, h ki épitette meg végül a kereket.

 148. szerintem most sokan “átkozzuk” ezt a részt, de elképzelhető, hogy az elkövetkező 2 epizód(de inkább csak a finálé) olyan magyarázatot fog adni számos kérdésünkre, amit már elsem tudtunk vona képzelni…. nemhiszem h mindent csak így elcsesznének pont a sorozat végére…. másrészt azt írták, hogy nagyon megható és fordulatos rész lesz… nemfeltétlen Jackék történetére gondolhattak ezzel, legalábbis remélem…..
  az viszont kiakasztana, ha télleg az lenne, hogy álmopdták ezt az egészet… max ha úgy oldják meg, hogy az alternatív síkban hiszik azt h álmodták… vagy valami.

  • azt, hogy templomot kik miért és mikor építették meg no meg a kereket végül, azt ebben az epizódban lett volna lehetőség megmutatni. szóban érintőlegesen még van rá némi esély, hogy lehet, de minimális és a templom igenis központi kérdés volt mindig is a sorozatban már a 2. évadtól kezdve

   • Nem tök mind1 ? emberek építették a templomot akik a szigetre kerültek véletlenül, valahol kellet élniük és gondolom Jacob segített nekik hogy hova csinálják …
    a kereket valószínűleg a Dharma építette de nem tudom mennyivel lennél boldogabb ha ezt meg is mondják totál érdeketelen dolgok … Ha ezért nézed a LOST-t mert láttál néhány kreálmányt a szigeten és huhúú kicsinálta akkor ne is kapjad meg a válaszaidat 🙂

   • Előző válaszom olvasva eszembejutott mekkora lenne Ted Mosby értékelés a LOST-ról 😀 (How i met your mother -ből)

    Sorozat vége majd Ted felkiált ”de ki találta ki ezt az elrendezést a Dharma falunak neeeeeeee”

 149. Miért kellene Locke-nak a “hinni vágyó, sziget védelmező, önérték-felemelő feelingjeének” motiválni a füstöt? Locke-nak semmi köze MIBhez, csak felvette az alakját. Sztem ez egyértelmű. És mindneki panaszkodik, h nincsenek válaszok? Ugyanazt a részt nézi mindenki?
  Megtudtuk h a sziget alatt van egy fény valami, za eredete még ismeretlen. De ebből sokmindent ki lehet következtetni. H mitől gyógyulnak meg olyan gyorsan az emberek, h gyógyulnak meg a rákos emberek stb. A kerék történetét is már félig tudjuk. Ádám és Éva sztorija is világos már. MIt vártok? H minden kérdést megválaszolnak a finálé elött vagy mi? Akkor mi értelme lenne a finálénak? Komolyan mondom nem értem itt az egyes “rajongókat”

 150. És tulajdonképpen megtudtuk az egész Lost lényegét.
  Már csak apróbb válaszok kellenek.

 151. hát én nagyon remélem hogy nem így akkarják lezárni a történetet mert akkor a LOST-ot megalázák. G-nek a kérdésére hogy hova lett Christian Shepard teste szerintem amikor a füst felvete az alakját akkor a testet vagy elégete vagy alaposan eltüntete hogy Jack azt higye hogy az apját látja és hogy nem is haltmeg. De hogy miért azt nem tudom.

 152. Josh…. teljes mértékben elhiszem hogy Lost rajongó vagy soha nem is kételkedtem benn, de akkor is erős kijelentés hogy szar (mindenkitől) nem értem hogy mér nem lehetett volna úgy fogalmazni, hogy szerinted gyengébb volt, vagy valami, hisz abból is mindenki leszűrte volna hogy neked nem tetszett… nem akarom megmondani hogy mit hogy csinálj de SZERINTEM nem rajongóhoz illő ez…
  Egyébként én is azt mondom, hogy ez egy kicsivel gyengébb rész volt, de akkor is örültem, hogy láttam ezt a részt és nem bánom hogy így csinálták meg, hisz voltak benne válaszok, karakter drámák (akkor is ha szinte ismeretlenek voltak) és jó volt sebezhetőnek látni őket úgy hogy nem ők parancsolgatnak mindenkinek… egyszóval szerintem is gyengébb volt, de a szar jelző-t nem kellene rá mondani, főleg egy rajongónak

 153. én azt látom, hogy azoknak akiknek ez a rész nagyon tetszett személyes sértésnek veszik, hogy a többségnek meg nem annyira tetszett és nem képesek elfogadni, hogy mindenkinek más a véleménye. nekem pl Jack és Kate a kedvenc karakterem és mikor mindenki (többség) szidni szokta az aktuális flash-eiket én sosem álltam ki nyafogni, hogy egy igazi lostrajongó ne bántsa már Jack-et vagy Kate-et, igenis elfogadtam, hogy van akit untat mikor Kate nyavalyog engem meg nem.

 154. na nem sikerült befejeznem a mondandóm, mert jött a villanyszerelő, most meg mennem kell.
  de sztem már nem is fogom.
  a lényeg, még amit irni akarok, h ha végigolvassátok a kommenteket, akiknek tetszett a rész, azok vannak leginkább felháborodva a többire, akik meg nincsenek is rájuk, érdekes…

  ha már ennyire sokan istenititek az írókat, akik tévedhetetlenek és mindig tudják, hova fognak eljutni, azoknak egyrészt elmondom, h vmelyik dvd extrájában elmondták, h vannak olyan dolgok, amiket szarul találtak ki és nagyon kedvük se volt foglalkozni vele, de vhogy tovább kellett görgetni, és persze voltak jó ötleteik is, de nem mindegyik.

  ami pedig a válaszokat illeti: nyilván vannak fontos és kevésbé fontos válaszok, és nyilván nem kell mindent szájba rágni. és igenis joga van annak is nézni a Lostot, aki úgy gondolja, h többet is adhatnának neki, mint amit kapott.

  És teljesen egyetértek Harryproffal, aki azt mondta, h a centrikus részekben nem ugrálhatnak más irányba, mert ez ad keretet már 6 éve minden résznek. Ez pontosan így van, ezért is nem zavar annyira a kevés válasz, amit most kaptunk. Az viszont nem annyira megbocsátható, h maguk az írók jelentették ki, h ezután 16 részes évadokat fognak adni, pedig adhattak volna 24 részeseket, évadonként 8 centrikus résszel megtoldva, h jobban rálássunk a dolgokra.

  Mert itt nem azzal van a baj, h ha már a krimi hasonlattal akarunk élni, nem rágják a szánkba, h ki a gyilkos, hanem azzal, h azt sem mondják meg, ki az áldozat, mi a gyilkos fegyver, és miért volt a gyilkosság, kb ennyi részlet van, amit szerintetek a nagyrabecsült írók ránk hagynak, h képzeljük el…

 155. Ti is rohadt szelektíven tudtok ám olvasni. Gratulálok. Szerintem én abszolút nem voltam személyeskedő sem sértő. Még Autopsy kollégára is rászóltam, hogy az ilyen erős megjegyzéseket, mint hogy
  “az ilyenek meg sem érdemlik hogy nézhessék…” mellőzze, mert (én személy szerint ugyan értem a problémáját, de így megnyilvánulni mégsem etikus) – de úgy tűnik ez már senkinek sem tűnt fel.

  Igen a rajongásról meg az a véleményem, ami de úgy látom mindenki csak idáig bírta a hsz-t olvasni, mert utána bizony ez a mondat is szerepel benne:
  “De nem vagyunk egyformák.”

  Tudom agyilag nem stimmelhet velem valami, mert tetszik az összes LOST-rél… tuti ez már klinikai eset.. és az egész társadalmat veszélyeztetik az ilyen egyének, mint én… csakhogy ismét idéznék önmagamtól:
  “Én pl a nap 24 órájában a nagybetűs REALITÁSBAN élek… mikor filmet vagy sorozatot nézek KI-kapcsolódom a realitásból és hagyom hogy szórakoztasson, elvarázsoljon, sodorjon a történet. Megenné a fene az egészet, ha még ekkor is a realitást hajkurásznám.”

  Totti az írókat meg senki sem isteníti. Én általában Istent szoktam isteníteni, ha már itt tartunk. Egyértelmű, hogy nem hibátlan sorozat a LOST, sőt… sohasem volt az… az írói és rendezői meg pláne nem hibátlanok.

  Na mindegy… ennyi voltam…. többet nem szólok közbe.

  Béle veletek!

 156. az összes LOST-rél = az összes LOST-rész

  Elnézést az elírásért!

  Na ez volt az utolsó bejegyzésem!

  Üdv!

 157. Tényleg Josh vagy valaki nem tudna szerezni eredeti (új) Lost puzzle-t??? már régóta vágyok rá…. jól mutatni kirakva a többi cucc mellett… ha valaki tud az szóljon 😀

  • Autopsy- Hát itthon nem hiszem, hogy lehet kapni sajnos. De az Ebayen biztos találsz olcsón! 😉

   Béla- Nem kellene ennyire a szívedre venni a dolgokat.. lusta voltam kimásolni egy-egy mondatot Autopsy illetve a te hozzászolásodból, ezért inkább nektek címezve írtam, és akkor nyilván azt kell csak magadra venni, ami rád is vall. Sajnálom, hogy ennyire mélyen érintett az egész – örülnék, ha itt maradnál. Már csak 2 rész van hátra a sorozat végéig – lehet, hogy jövőhéten mindenki isteníteni fogja ismét a sorozatot.

 158. Kösz josh… amúgy ha arra kerül a sor hogy onnan veszek akkor majd tudnál segíteni, ha pl angolul kell egyeztetni vagy valami?

 159. Josh, bocsi, hogy nem voltam elég konkrét! Tulajdonképpen úgy értettem, hogy ennek a résznek a kibeszélőjébe többet már nem írok, hiszen végül is mindent elmondtam amit akartam, de természetesen a következő részekre maradok itt köztetek! 😀

 160. Én szerintem a lost egy misztikus sorozat és ha úgy lesz vége, h mindent elmagyaráznak, mint ahogy a gyenge képességű amerikai nézőknek kell akkor leszek igazán csalódott. Én személy szerint azokat a filmeket szeretem ami után gondolatok ébrednek bennem, amelyikben hagynak helyet arra, h a saját képzelőerőmmel befejezzem az alkotók gondolatait és nem erőltetik rám a a saját elképzelésüket.
  Vannak jobb és rosszabb részek persze. De összességében ez egy kiváló sorozat, nagyon sok zseniális ötlettel.

  • A Lost a “gyenge képességű amerikai nézők” miatt maradt egyáltalán életben ilyen sokáig. Ha nem nézte volna senki, már az elején cancelt kapott volna. Ez így működik.

   Azt hittem annál érettebb itt mindenki, hogy sztereotípiák alapján beszéljünk az emberekről, de úgy látom tévedtem.

   • Azt hittem, h a világon mindenhol nézik…
    És ez nem sztereotípia, hanem tény.

 161. De a Füst is elakar menni , miért ne akarna amikor több 1000 éve belehet oda zárva a Szigetre .

 162. pff

 163. Anatolij… tisztelettel… ez mégis mi volt?

 164. Töröltem a kommentjét, az ilyenekkel nincs türelmem foglalkozni, gondolom megértitek. 😀

 165. azért szürnyű h itt mit meg nem engednek maguknak egyesek

 166. Valaki burkoltan elmagyarázná kb, hogy mit írt?
  Hirtelen kíváncsi lettem..

 167. Ennyi nyavajgást emberek… Rühellem a sorozatokat. Tényleg, életemben ez idáig 1-et néztem meg elejétől végig (Jó barátok aminek különösebb mondani valója nem volt.) A Jó barátokon kívül a Lost az egyetlen sorozat amit végig nézek és jelentem ez az egyetlen AZ EGYETLEN sorozat aminek minden része meg is van. Az, h egy csomó kérdésre nem kapok választ az nem zavar mert tudom, h a LOst ezzel jár, de mai napig elképedek, h én aki szinte minden sorozatot rühellek végig néztem 6 évadot és kiatrottam a végéig. Agyaltam hétről hétre, izgultam, könnyeztem és röhögtem. Enny idő után (ma jöttem rá) rohadtul nem érdekel mi a vége (tőlem aztán felrobbanhatnak mind vagy kiderülhet, h az egész csak egy álom volt). A lényeg, h a Lost olyat adott nekem amit ezelőtt egy sorozat sem és most, h tudatosult benne, h ennek bizony mindárt vége van, olyan szomorú vagyok, h nincsenek rá szavak. Nem fogom a körmömet rágni soha többet, h : “a fr*ncba most megint szünet, nem bírom ki a következő évadig” mert vége lesz. Szerencsésnek érzem magam , leültem megnézni anno az első részt majd a másodikat, harmadikat és így tovább. Szerencsések vagyunk, h láttuk.

 168. Ahogy Jack mondaná: Absolutley

 169. Én is így vagyok ezzel. Mindegy mi történik ez lesz a kedvenc sorozatom, hisz nemhiszem hogy valaha fognak hasonlót csinálni. Vagy ha fognak, nem a közeljövőben az biztos.Jaa és valaki nem tudja hgy a finálé felirata, ami pünkösd hétfőn készül el, az kb hány óra fele lesz majd elérhető??

 170. Lehet hogy vicces, de most harmadszorra néztem meg a részt, és csak most értettem meg mi a fény, és miért baj ha kialszik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt szereti: